Vücut geliştirmeye başlamak için en iyi yaş kaçtır? Vücut geliştirmeye başlamak için ideal yaş kaçtır? Bu sorular sıklıkla tartışılmaktadır. Antreman.NET bu konuyu derinlemesine inceleyecek. Hadi başlayalım;
Bilgi kirliliğine dur diyelim. Birçoğumuz vücut geliştirmeyi fitness ile birleştirdiğimizi düşünüyoruz. Vücut geliştirme, gelişmiş bir fitness türüdür. Bazen devasa siyah kaslı erkeklerin fotoğraflarını görürsünüz. Onlar bunu yapıyorlar. Vücut geliştirmede sporcuların sağlığı dikkate alınmaz. Bunun yerine, onları daha büyük yapmak için doping ve hormonal türevler kullanılabilir. Bunun bizim yaptığımız şeyle hiçbir ilgisi yok.
Fitness hakkında konuşalım. Biz fitness yapıyoruz. Sağlık, güç ve zindeliği birleştiren bir spordur. Katılımcılar mümkün olan en iyi vücut şeklini korumak için çabalar. Ayrıca son derece faydalıdır. Vücut geliştirmeye ne zaman başlamalıyım? Bu doğru bir soru değil. Vücut geliştirme sporuna 18 yaşın altındaki çocukların katılması tavsiye edilmez. Ağırlık ve kütleye dayalı bir spordur. Çocukların gelişimini etkileyebilir. Bunu daha sonra açıklayacağım. Soru şu: “Egzersize hangi yaşta başlamalısınız?” Artık cevabını biliyoruz.
Spor 7-8 yaşından sonra her çocuğun yapması gereken bir şeydir. Çocuklar sadece vücut ağırlığı gerektiren sporlar yapmalıdır. Fitness programınıza mekik çekmeyi de dahil edebilirsiniz. Program bisiklete binme, ağırlık kaldırma ve hafif egzersizleri içerebilir. Çocuk, mekik (şınav), barfiks (barfiks), şınav (barfiks), hafif ağırlık çalışması ve bisiklete binmeyi içeren bir fitness programından fayda görecektir. Bu yaşta ağır egzersizler tavsiye edilmez.
Erkekler ergenliğe girerken vücutlarında testosteron seviyeleri yükselmeye başlar. Kas kazanmak daha kolaydır. En iyi sonuçları almak için fitness rutininize ergenlik döneminde başlayın. Maksimum zorluk seviyesinde ağır ağırlıklar kaldırmak zorunda değilsiniz. Ağır ağırlıklarla veya maksimum zorlukta çalışmak gerekli değildir.
Bu mümkün değildir. Doğru yapıldığında fitness çok faydalı olabilir. Koşmak ve bisiklete binmek büyüme hormonlarını % 100-200 oranında artıran sporlardır. Ağırlık çalışması sırasında bu oran normalden %400 daha fazla olabilir. Vücudunuzun egzersiz sırasında daha fazla büyüme hormonu salgılaması ne anlama geliyor? Sonuç, daha uzun bir boy ve daha uzun kemiklerdir. Kaslar da daha güçlüdür. Sportif faaliyetler, çocukları daha uzun, daha güçlü ve daha hızlı yapan bir büyüme hormonunun salgılanmasına neden olur.
Dikkat etmeniz gereken tek şey ağırlık sınırıdır. Her kemiğin ucunda plakalar vardır. Yumuşak doku, büyüme durana kadar yumuşak kalır. Bu genellikle 18 ila 21 yaşları arasında gerçekleşir. Kemiklerin büyümesini sağlayan şey bu yumuşak dokudur. Bu yumuşak doku ağır sporlar tarafından sıkıştırılırsa büyüyemez. Boy ve kemiklerin her ikisi de kısa olacaktır.
Bu spor yanlış yapılırsa zararlı olabilir. Bu konu daha önce tartışılmıştı. Gözünüzü korkutmayın. Normal vücut ağırlıklarından bahsetmiyoruz. Sıkı çalışarak boynunuzu mümkün olduğunca kısa tutun.
Bu yazıda, vücut geliştirmenin boy üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Ayrıca Oku:
Aletli pilatesin faydaları insan vücudu için özellikle güçlüdür. Aletli Pilates, Reformer Pilates olarak da bilinir.…
Sporcuların ne yediklerine dikkat etmeleri gerekir. Sporcuların çok fazla sağlıklı karbonhidrat ve protein tüketmesi gerekir.…
Spora yeni başlayan kişilerin beklentilerini tanımlamaları önemlidir. Bazı insanlar profesyonel bir atlet olmak, vücutlarını şekillendirmek…
Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin bir arada olması gerektiğini muhtemelen zaten biliyorsunuzdur. Sadece spor yaparak…
10 Mayıs 2023 Kişiye Özel Spor Koçluğu Kişisel Eğitim, spor eğitmenlerinin her birey için özelleştirilmiş…
Ekstrem sporlar yüksek düzeyde tehlike içerir. Bu faaliyetler yüksek hız ve irtifalarla ilişkilidir. Ayrıca yoğun…
Bu site çerezleri kullanmaktadır.